Bilar handlar inte bara om Rally

Jag tänkte bryta av Rally Mexico med ett personligt inlägg som jag hoppas mina läsare uppskattar. Jag spenderar gärna mina helger uppe i bergen. Där finns inte många träd som skyddar mot vinden, men sikten är desto bättre och bergen desto vackrare. Jag är sedan något år tillbaka bilburen och kan därför lätt ta mig ut och upp  i landet över bara ett par dagar. Någonting jag insåg snabbt var att min sportiga Citroen som jag kommit att inhandla för mina besparingar behövde sig en liten uppgradering i form av nya backljus samt ett backkamerasystem efter att man backat in i alla tänkbara olika objekt.

En backkamera bör alla förare ha på bilen

Att man behöver bra backljus kan ju för de flesta kännas ganska basalt. Dock var inte det det första jag tänkte på när jag blev bilägare. Det kändes mer viktigt med ljus framåt än bakåt på något sätt. Det jag inte tänkte på är ju att jag faktiskt inte bara kör uppe på ensliga vildmarksvägar, utan att en stor del av min körning sker i stadsmiljö, måndag till fredag, till och från jobbet. Det var där jag förstod att det faktiskt är viktigt för andra att se när jag backar, även fast själv är fullt medveten om när jag lägger i backväxeln. Backljus från amerikanska Rigid är att föredra beroende på montage då lamporna är väldigt stryktåliga och klarar ganska hårda smällar mot lamphuset utan en större påverkan.

Inköp nummer två, ett betydligt mer flashigt köp, var en backkamera. Onödigt tyckte min kompisar, men jag visste bättre. Jag hade nämligen varit uppe på en av mina små vandringar och skulle ta bilen tillbaka till stan under söndagseftermiddagen när jag var nära på att backa in i kanske det enda träd som fanns i närheten. Det hände ingenting, men jag blev rädd. Framförallt blev jag rädd för den räkning en verkstad skulle ha tagit om något allvarligt hade hänt med bilen.

Med det sagt gick jag online, gjorde min research och klickade hem en prisvärd backkamera som inte kostade skjortan. Oj, vad kände att det verkligen var behövligt. Att backa har väl aldrig varit min starka sida, men det känns helt klart säkrare när man trots allt kan ha ögon i nacken.